Artificial Intelligence in Business

Blockchain in business

In de afgelopen 2 jaar is er meer data geproduceerd dan in alle jaren hiervoor. Niet alleen door mensen maar ook door sensoren en camera’s. Hierdoor hebben we meer data dan we als mens kunnen verwerken of raadplegen. Ontwikkelingen als artificial intelligence (AI) kunnen ook uw organisatie helpen al deze data te verwerken en u te voorzien van relevante informatie op het moment wanneer u deze nodig heeft. AI komt pas tot zijn recht als u in staat bent uit uw comfortzone te stappen, maar hoe zorgt u dat uw initiatieven en pilots ook daadwerkelijk de werkvloer bereiken?

AANMELDEN

Waar liggen uw business kansen?

Zoals de naam van de training al aangeeft, gaan we in deze training vanuit een operationeel en business perspectief kijken hoe en waar u AI toe kunt passen in uw organisatie. We gaan dus niet in op de techniek achter AI, maar wel op de business kansen en het maken van een succesvolle business case. U maakt kennis met de verschillende verschijningsvormen van AI, u ontdekt hoe AI nu eigenlijk werkt en waar en hoe u moet beginnen. Na de training kunt u direct aan de slag met een goed onderbouwd plan.

Rode draad training: de AI game

Artificial intelligence is een dermate breed onderwerp dat het best een uitdaging is de juiste richting te kiezen. De game helpt u bij het maken van keuzes en leert u hoe u echte operationele of strategische uitdagingen aanpakt door de inzet van AI. Tijdens deze game krijgt u verschillende rollen en gaat u dilemma’s oplossen zodat u in staat bent AI ook werkelijk toe te passen in de praktijk. De AI game loopt als een rode draad door de training heen en hiermee doet u meteen praktijkervaring op.

 

Wat leert u tijdens de training Artificial Intelligence in Business?

Deze praktische training neemt u in twee dagen mee in de wereld van artificial intelligence. 

 • De verschillen tussen analytics, BI en AI
 • De verschillende verschijningsvormen van AI
 • De toegevoegde waarde voor uw organisatie
 • Het toepassen van AI vanuit een operationeel en business perspectief
 • Risico’s bij AI projecten
 • Het maken van een succesvolle AI business case
 • Het bepalen van uw startpunt
 • Het creëren van draagvlak
 • Het ontwikkelen van uw eigen stappenplan

 

Bekijk het programma voor deze tweedaagse training

DOWNLOAD DE BROCHURE

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De training is interessant voor iedereen die zich op strategisch en tactisch niveau bezighoudt met data en meer wil weten over artificial intelligence en haar toepassing in business.

Te denken valt aan functies als:

 • Innovatie managers
 • Business intelligence analisten
 • Managers informatiemanagement
 • Informatie analisten
 • Managers informatisering & automatisering
 • Personen vanuit de business zijde die d.m.v AI hun business willen verbeteren

Trainers uit de praktijk

De Artificial Intelligence in Business opleiding wordt gegeven door Ton Abelen. Ton is Trendwatcher AI & Management consultant, tijdens zijn carrière bij IBM heeft Ton de opkomst van artificial intelligence letterlijk van dichtbij meegemaakt. Business managers, directies waren direct geïnteresseerd in de kansen die deze nieuwe ontwikkeling beloofde. Maar techniek omzetten naar in de praktijk toepasbare oplossingen bleek heel lastig. Vandaar dat Ton zich hier in gespecialiseerd heeft. Hoe maak je de zaken simpel en focus je op praktische toepassing.

Ton is niet technisch maar is zeer bedreven in de business uitdagingen over te brengen aan techneuten. Techniek is niet leidend, de business en de organisatie zouden leidend moeten zijn, echter lopen die vaak aan tegen beperkingen in kennis en tijd. Dat is waar de kracht van Ton ligt, de business in heldere simpele taal inspireren waar kansen liggen en hoe dit aan te pakken.

Praktische informatie

De trainingsdagen vinden plaats van 9:00 tot 17:00 uur op onderstaande locatie, vanaf 8:30 kunt u al terecht voor een kopje koffie. De opleiding Artificial Intelligence in Business wordt aangeboden op de volgende locaties:

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Routebeschrijving
Google Maps link

Fletcher Hotel Amersfoort

Stichtse Rotonde 11
3818 GV Amersfoort

Routebeschrijving
Google Maps Link

 

 

Ook interessant

Tip: Al onze trainingen worden ook Incompany aangeboden, dit kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers! Neem contact op met Laura Tjebbes via laura.tjebbes@heliview.nl of bekijk onze Incompany pagina voor meer informatie. 

Naast trainingen organiseren wij jaarlijks verschillende congressen binnen deze en andere onderwerpen. Onze congressen zijn voor eindgebruikers veelal gratis te bezoeken, bekijk de Congreskalender voor een actueel overzicht. 

Prijs en facturering

De deelnameprijs bedraagt € 1.595,- (excl. BTW) per persoon. Cursusmateriaal, verfrissingen en een lunch zijn inbegrepen in de prijs.

Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u een factuur. Het deelnamebedrag dient binnen 14 dagen en altijd voor aanvang van de training te zijn betaald. Ca. een week voor aanvang van de training ontvangt u per mail de laatste praktische informatie.

Bekijk onze inschrijfvoorwaarden

Aanmelden

Kies hieronder de datum van de training die u wenst te volgen:

Soesterberg
12 & 13 november
Tweedaagse training
€ 1.595,-
Amersfoort
28 & 29 januari
Tweedaagse training
€ 1.595,-
Soesterberg
31 maart & 1 april
Tweedaagse training
€ 1.595,-

 

Ervaringen van deelnemers van vorige edities:
Ernst & Young.jpg
E. Rietveld
— innovation manager
Interactief, breed belicht en actueel
ASR
L. de Wildt
— domeinarchitect
Groot denken, klein beginnen.
OMO scholengemeenschap.jpg
K. El Hamchaoui
— coördinator
Veel informatie, veel ruimte voor nieuwe inzichten
Enexis
P. Drenth
— teammanager financial control
Mooi om te zien wat mogelijk is vanuit breeduit denken en door samen te werken met diverse afdelingen.
Intergamma.jpg
S. Duyst
— Informatiemanager Assortiment & Promotie
Zeer zinvol met meerdere mensen over dit onderwerp te spreken
CCV Nederland.jpg
R. Koning
— technisch product manager
Voldoende diepgang en beknoptheid voor project realisatie en aanpak.