Artificial Intelligence in Business

Blockchain in business

Het is intussen wel duidelijk dat Artificial Intelligence (AI) een grote rol gaat spelen in organisaties. Maar welke rol en waar zit dan de waarde voor bedrijven? In de afgelopen 2 jaar is er meer data geproduceerd dan in alle jaren hiervoor. Niet alleen door mensen maar ook door sensoren en camera’s.

Kortom: we hebben meer data dan we als mens kunnen verwerken of raadplegen. Ontwikkelingen als Artificial Intelligence kunnen ons helpen al deze data te verwerken en ons te voorzien van relevante informatie op het moment wanneer we deze nodig hebben. 

AANMELDEN

Aan de slag met Artificial Intelligence in uw organisatie

In deze training gaan we niet in op de techniek achter AI maar op de toepassing en de business kansen van AI. En hoe u uw kennis over AI daadwerkelijk inzet om meer rendement te behalen voor uw organisatie.

In de training komen verrassende ideeën en toepassingen van AI aan bod, die u inspireren om daadwerkelijk écht nieuwe kansen te pakken. Het resultaat van de training is dat u na afloop beschikt over een roadmap voor een AI strategie en minimaal één praktijk case heeft waar u direct mee aan de slag kunt in uw organisatie.

Nieuw tijdens de training! Speel mee met de AI Game!

Een nieuw onderdeel van de training Artificial Intelligence in Business is de AI Game.
Artificial Intelligence is een enorm breed onderwerp. Tijdens deze AI Game leer je de juiste strategische keuzes te maken en business value te herkennen. Op basis van jouw keuzes ga je deze omzetten in een praktijkgericht plan van aanpak zodat je de valkuilen uit de praktijk herkent en er zeker van bent dat je succes behaalt.

Wat leert u tijdens de training Artificial Intelligence in Business?

Deze praktische training neemt u in twee dagen mee in de wereld van Artificial Intelligence. Aan de hand van diepgaande theorie afgewisseld met diverse korte praktijkopdrachten ervaart u hoe AI in de praktijk werkt en hoe u het toepast. 

 • De verschillende vormen van AI zijn u bekend en u kunt hype van realistische doelen onderscheiden;
 • Het is u duidelijk hoe u uw overvloed aan informatie in kan zetten om de organisatie te ondersteunen en/of te verbeteren;
 • De toepassing van AI kunt u omzetten in nieuwe verdienmodellen of nieuwe en efficiëntere modellen;
 • U leert anders en buiten bestaande denkpatronen te denken: waarom de techniek ondergeschikt is aan de toepassing en dat AI nieuwe kansen biedt;
 • Onderscheidt u ‘nice to have’ oplossingen van oplossingen die daadwerkelijk rendement opleveren;
 • Herkent u waar en hoe AI toegepast kan worden in de eigen organisatie of werkomgeving en gebruikt u de opgedane praktijkkennis om zelf pilots of projecten op te starten;
 • Onderscheidt u theoretische techniek van werkelijk werkende oplossingen;
 • Bent u in staat een AI strategie en roadmap uit te zetten;
 • Herkent u privacy issues en valkuilen en weet hoe hier mee om te gaan.

 

Bekijk het programma voor deze tweedaagse training

DOWNLOAD DE BROCHURE

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De training is interessant voor iedereen die zich op strategisch en tactisch niveau bezighoudt met data en meer wil weten over Artificial Intelligence en haar toepassing in business.

Te denken valt aan functies als:

 • Innovatie managers
 • Business intelligence analisten
 • Managers informatiemanagement
 • Informatie analisten
 • Managers informatisering & automatisering
 • Personen vanuit de business zijde die d.m.v AI hun business willen verbeteren

Trainers uit de praktijk

De Artificial Intelligence in Business opleiding wordt gegeven door Ton Abelen. Ton is Trendwatcher AI & Management consultant, tijdens zijn carrière bij IBM heeft Ton de opkomst van Artificial Intelligence letterlijk van dichtbij meegemaakt. Business managers, directies waren direct geïnteresseerd in de kansen die deze nieuwe ontwikkeling beloofde. Maar techniek omzetten naar in de praktijk toepasbare oplossingen bleek heel lastig. Vandaar dat Ton zich hier in gespecialiseerd heeft. Hoe maak je de zaken simpel en focus je op praktische toepassing.

Ton is niet technisch maar is zeer bedreven in de business uitdagingen over te brengen aan techneuten. Techniek is niet leidend, de business en de organisatie zouden leidend moeten zijn, echter lopen die vaak aan tegen beperkingen in kennis en tijd. Dat is waar de kracht van Ton ligt, de business in heldere simpele taal inspireren waar kansen liggen en hoe dit aan te pakken.

Praktische informatie

De trainingsdagen vinden plaats van 9:00 tot 17:00 uur op onderstaande locatie, vanaf 8:30 kunt u al terecht voor een kopje koffie. De opleiding Artificial Intelligence in Business wordt aangeboden op de volgende locatie:

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Routebeschrijving
Google Maps link

Ook interessant

Tip: Al onze trainingen worden ook Incompany aangeboden, dit kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers! Neem contact op met Laura Tjebbes via laura.tjebbes@heliview.nl of bekijk onze Incompany pagina voor meer informatie. 

Naast trainingen organiseren wij jaarlijks verschillende congressen binnen deze en andere onderwerpen. Onze congressen zijn voor eindgebruikers veelal gratis te bezoeken, bekijk de Congreskalender voor een actueel overzicht. 

Prijs en facturering

De deelnameprijs bedraagt € 1.595,- (excl. BTW) per persoon. Cursusmateriaal, verfrissingen en een lunch zijn inbegrepen in de prijs.

Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u een factuur. Het deelnamebedrag dient binnen 14 dagen en altijd voor aanvang van de training te zijn betaald. Ca. een week voor aanvang van de training ontvangt u per mail de laatste praktische informatie.

Bekijk onze inschrijfvoorwaarden

Aanmelden

Kies hieronder de datum van de training die u wenst te volgen:

Soesterberg
17 & 18 september
Tweedaagse training
€ 1.595,-
Soesterberg
12 & 13 november
Tweedaagse training
€ 1.595,-

 

Ervaringen van deelnemers van vorige edities:
Ernst & Young.jpg
E. Rietveld
— innovation manager
Interactief, breed belicht en actueel
ASR
L. de Wildt
— domeinarchitect
Groot denken, klein beginnen.
OMO scholengemeenschap.jpg
K. El Hamchaoui
— coördinator
Veel informatie, veel ruimte voor nieuwe inzichten
Enexis
P. Drenth
— teammanager financial control
Mooi om te zien wat mogelijk is vanuit breeduit denken en door samen te werken met diverse afdelingen.
Intergamma.jpg
S. Duyst
— Informatiemanager Assortiment & Promotie
Zeer zinvol met meerdere mensen over dit onderwerp te spreken
CCV Nederland.jpg
R. Koning
— technisch product manager
Voldoende diepgang en beknoptheid voor project realisatie en aanpak.