Incompany training: Artificial Intelligence in Business

Blockchain in business

In de afgelopen 2 jaar is er meer data geproduceerd dan in alle jaren hiervoor. Niet alleen door mensen maar ook door sensoren en camera’s. Hierdoor hebben we meer data dan we als mens kunnen verwerken of raadplegen. Ontwikkelingen als artificial intelligence (AI) kunnen ook uw organisatie helpen al deze data te verwerken en u te voorzien van relevante informatie op het moment wanneer u deze nodig heeft. AI komt pas tot zijn recht als u in staat bent uit uw comfortzone te stappen, maar hoe zorgt u dat uw initiatieven en pilots ook daadwerkelijk de werkvloer bereiken?

Waar liggen uw business kansen?

Zoals de naam van de training al aangeeft, gaan we in deze training vanuit een operationeel en business perspectief kijken hoe en waar u AI toe kunt passen in uw organisatie. We gaan dus niet in op de techniek achter AI, maar wel op de business kansen en het maken van een succesvolle business case. U maakt kennis met de verschillende verschijningsvormen van AI, u ontdekt hoe AI nu eigenlijk werkt en waar en hoe u moet beginnen. Na de training kunt u direct aan de slag met een goed onderbouwd plan.

Rode draad training: de AI game

Artificial intelligence is een dermate breed onderwerp dat het best een uitdaging is de juiste richting te kiezen. De game helpt u bij het maken van keuzes en leert u hoe u echte operationele of strategische uitdagingen aanpakt door de inzet van AI. Tijdens deze game krijgt u verschillende rollen en gaat u dilemma’s oplossen zodat u in staat bent AI ook werkelijk toe te passen in de praktijk. De AI game loopt als een rode draad door de training heen en hiermee doet u meteen praktijkervaring op.

 

Wat leert u tijdens de training Artificial Intelligence in Business?

Deze praktische training neemt u in twee dagen mee in de wereld van artificial intelligence. 

 • De verschillen tussen analytics, BI en AI
 • De verschillende verschijningsvormen van AI
 • De toegevoegde waarde voor uw organisatie
 • Het toepassen van AI vanuit een operationeel en business perspectief
 • Risico’s bij AI projecten
 • Het maken van een succesvolle AI business case
 • Het bepalen van uw startpunt
 • Het creëren van draagvlak
 • Het ontwikkelen van uw eigen stappenplan

 

Bij onze incompany trainingen gaan we uit van de specifieke leerbehoefte van uw organisatie. Wij stemmen de training af op uw situatie, kennisbehoefte en niveau. Het programma kunnen wij daarom naar uw wensen aanpassen. 

Bekijk het programma voor deze incompany training

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De training is interessant voor iedereen die zich op strategisch en tactisch niveau bezighoudt met data en meer wil weten over artificial intelligence en haar toepassing in business.

Te denken valt aan functies als:

 • Innovatie managers
 • Business intelligence analisten
 • Managers informatiemanagement
 • Informatie analisten
 • Managers informatisering & automatisering
 • Personen vanuit de business zijde die d.m.v AI hun business willen verbeteren

Trainers uit de praktijk

De Artificial Intelligence in Business opleiding wordt gegeven door Ton Abelen. Ton is Trendwatcher AI & Management consultant, tijdens zijn carrière bij IBM heeft Ton de opkomst van artificial intelligence letterlijk van dichtbij meegemaakt. Business managers, directies waren direct geïnteresseerd in de kansen die deze nieuwe ontwikkeling beloofde. Maar techniek omzetten naar in de praktijk toepasbare oplossingen bleek heel lastig. Vandaar dat Ton zich hier in gespecialiseerd heeft. Hoe maak je de zaken simpel en focus je op praktische toepassing.

Ton is niet technisch maar is zeer bedreven in de business uitdagingen over te brengen aan techneuten. Techniek is niet leidend, de business en de organisatie zouden leidend moeten zijn, echter lopen die vaak aan tegen beperkingen in kennis en tijd. Dat is waar de kracht van Ton ligt, de business in heldere simpele taal inspireren waar kansen liggen en hoe dit aan te pakken.

De voordelen van een incompany training op een rij

 • Maatwerk
  Door het grote netwerk aan specialisten heeft Heliview een breed opleidingen aanbod waar u naast theoretische kennis vooral ook praktisch toepasbare kennis op doet. 
 • Koppeling met de praktijk en uw eigen ervaring
  We maken gebruik van herkenbare cases en praktijkoefeningen. We sluiten aan bij de gebruikte procedures en middelen van uw organisatie. Dit vergroot de toepasbaarheid van nieuw opgedane kennis in het werk.
 • Maximale flexibiliteit
  Incompany trainingen zorgen voor maximale flexibiliteit. De training vindt plaats wanneer het u het beste uitkomt. Doordat de training bij u op kantoor plaatsvindt, ontbreekt reistijd. Dit maakt het voor u en uw collega’s eenvoudiger om de training in te passen in het dagelijkse werkschema.
 • Snelheid
  We kennen geen lange voorbereidingstrajecten. De inhoud en het lesmateriaal van onze trainingsportfolio is het uitgangspunt. Er kan daarom snel geschakeld worden over maatwerk. In een paar weken tijd kan de incompany training al bij u plaatsvinden.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  Het uitgangspunt van onze incompany trainingen is alleen maatwerk daar waar nodig. Dit resulteert in een goede prijs-kwaliteit verhouding voor u.
 • Expertise trainer
  De expertise van onze trainers maakt het verschil. Zij komen allen uit het werkveld, zijn expert in hun vakgebied en worden zeer gewaardeerd in de manier waarop zij hun vakkennis en (praktijk)ervaring delen. Niet voor niets worden onze trainers in evaluaties gemiddeld met een 8,2 gewaardeerd.
 • Vertrekpunt voor teamsamenwerking en kennisdeling
  Een incompany training kan door u ingezet worden als vertrekpunt om als team op hetzelfde kennisniveau te komen. De hoge mate van interactie in de training bevordert de onderlinge band en de teamgeest. Dit creëert draagvlak om de uitdagingen in het werk gezamenlijk op te pakken.

Prijs en meer informatie

Vanaf €3975,- kan er al een 1-daagse incompany training bij u plaatsvinden. Indien u deze bijvoorbeeld met 8 medewerkers volgt, vraagt dit een investering van €497,- per persoon. 

DOWNLOAD DE INCOMPANY BROCHURE

OFFERTE AANVRAGEN

Of neem voor meer informatie contact op met Laura Tjebbes via +31 (0)76 - 548 40 15 of laura.tjebbes@heliview.nl.

Bekijk onze inschrijfvoorwaarden

Ervaringen van deelnemers van vorige edities:
Ernst & Young.jpg
E. Rietveld
— innovation manager
Interactief, breed belicht en actueel
ASR
L. de Wildt
— domeinarchitect
Groot denken, klein beginnen.
OMO scholengemeenschap.jpg
K. El Hamchaoui
— coördinator
Veel informatie, veel ruimte voor nieuwe inzichten
Enexis
P. Drenth
— teammanager financial control
Mooi om te zien wat mogelijk is vanuit breeduit denken en door samen te werken met diverse afdelingen.
Intergamma.jpg
S. Duyst
— Informatiemanager Assortiment & Promotie
Zeer zinvol met meerdere mensen over dit onderwerp te spreken
CCV Nederland.jpg
R. Koning
— technisch product manager
Voldoende diepgang en beknoptheid voor project realisatie en aanpak.