Contractmanagement

Heliview Contract ManagementContractmanagement is in veel organisaties niet optimaal geregeld, terwijl dit juist zo belangrijk is als u veel contracten heeft. Door uniformiteit aan te brengen in de totstandkoming, vorm en archivering van uw contracten, bent u in staat uw contracten efficiënt te bewaken en beheersen. De rol van de contractmanager en een goede samenwerking tussen de intern betrokken partijen is hierbij van cruciaal belang.

AANMELDEN

Zinvol aan de slag met contractmanagement in uw organisatie

Tijdens de training “Contractmanagement” leert u hoe u structuur aanbrengt en hoe u uw contracten en de processen hieromheen standaardiseert. Dit levert uw organisatie naast het maken van een efficiëntieslag ook een kostenbesparing op. Tevens leert u hoe u door het proactief signaleren van (dreigende) afwijkingen van contractuele afspraken en het responsief inspelen hierop, uw samenwerkingen tot een succes maakt.

Wat leert u tijdens de training Contractmanagement?

 • Het verbeteren van contractmanagement in uw organisatie;
 • Het sturen op een contract en het opstellen van een goed contractdossier;
 • Verantwoord en proactie inspelen op wijzigingen tijdens de contractuitvoering;
 • Welke rol de contractmanager heeft en het belang van een goede samenwerking tussen interne partijen;
 • Het tijdig signaleren van verlies van contractuele rechten en het voorkomen hiervan;
 • Het omgaan met wanprestaties van uw contractpartners;
 • Het beheersen of verlagen van uw kosten;
 • Het managen van uw leveranciers.

 

Bekijk het programma voor deze tweedaagse training

DOWNLOAD DE BROCHURE

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die betrokken is bij het aansturen, managen en beheersen van contracten.

Te denken valt aan functies als:

 • Contracteigenaren
 • Contractmanagers
 • Controllers
 • Inkopers
 • (IT-) managers
 • Leveranciersmanagers
 • Projectmanagers
 • Servicemanagers

Trainers uit de praktijk

De training Contractmanagement wordt gegeven door Mr. dr. ing. Maarten van Stekelenburg en Reinold van Bruggen. 

Maarten is gespecialiseerd in het gebied waar IT en recht samenkomen. Hij is werkzaam bij Mitopics waar hij als adviseur organisaties begeleid bij contractonderhandelingen, outsourcingstrajecten, contractmanagement en andere juridische kwesties. Daarnaast geeft hij regelmatig trainingen op zijn vakgebied, waaronder contractmanagement en SLA’s.

Reinold is als senior consultant al sinds 2001 betrokken bij professionalisering van contractmanagement in uiteenlopende organisaties. Naast het inrichten, professionaliseren en trainen, waren er in projecten vaak doelstellingen als kostenbesparing of verbeteren van leveranciersmanagement. Reinold denkt en werkt vanuit een combinatie van bedrijfskundige, technische en juridische invalshoeken en combineert een professionele visie met een pragmatische werkwijze. 

Verder heeft Reinold met collega’s onderzoek gedaan naar contractmanagement in de Nederlandse markt en het gebruik van contractmanagement tooling en ontwikkelde aan de hand daarvan met collega’s een contract management volwassenheidsmodel, dat door diverse organisaties geadopteerd is. Tevens publiceerde hij artikelen (zoals over het Contract Management wiel) en geeft hij met regelmaat presentaties over dit onderwerp

Praktische informatie

De cursusdagen zijn van 9:00 tot 16:30 op de betreffende locatie, vanaf 8:30 kunt u al terecht voor een kopje koffie. De training Contractmanagement wordt aangeboden op de volgende locatie(s):

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Routebeschrijving
Google Maps link

Ook Interessant

Tip: Al onze trainingen worden ook Incompany aangeboden, dit kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers! Neem contact op met Laura Tjebbes via laura.tjebbes@heliview.nl of bekijk onze Incompany pagina voor meer informatie. 

Naast trainingen organiseren wij jaarlijks verschillende congressen binnen deze en andere onderwerpen. Onze congressen zijn voor eindgebruikers veelal gratis te bezoeken, bekijk de Congreskalender voor een actueel overzicht. 

Prijs en facturering

De deelnameprijs bedraagt € 1.595,- (excl. BTW) per persoon. Cursusmateriaal, verfrissingen en een lunch zijn inbegrepen in de prijs.

Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u een factuur. Het deelnamebedrag dient binnen 14 dagen en altijd voor aanvang van de training te zijn betaald. Ca. een week voor aanvang van de training ontvangt u per mail de laatste praktische informatie.

Bekijk onze inschrijfvoorwaarden

Aanmelden

Kies hieronder datum en locatie van de training die u wenst te volgen:

Soesterberg
19 & 20 maart
Tweedaagse training
€ 1.595,-
Soesterberg
21 & 22 mei
Tweedaagse training
€ 1.595,-
Ervaringen van deelnemers van vorige edities:
ABN AMRO
M. Bos
— sourcing & contractmanager
Handvaten om verder een complex contract in te richten.
Exin Holding.jpg
S. van der Meulen
— credit controller
Professioneel interactieve dag waar veel met andere cursisten uitgewisseld kon worden.
CZ
O. Hoes
— concerninkoop
Volledige beschrijving over de opbouw van een contract.