Data Governance in de praktijk

Wilt u ook meer grip op uw data? Bent u veel tijd kwijt aan het opschonen van data? Zijn er in uw organisatie veel discussies over de betekenis van woorden? Worden de cijfers in uw rapportages vaak ter discussie gesteld? Weet u niet welke van de drie databases nou de echte klantgegevens bevat?

De oorzaak is niet altijd zichtbaar, maar de impact van dataproblemen is vaak groot. Dit kunt u voorkomen door eigenaarschap en verantwoordelijkheid over data in uw organisatie in te richten en tools te ontwikkelen die eigenaren kunnen gebruiken om voor hun data te zorgen.

Zet uw eigen data governance programma op

Deze training geeft u concrete handvatten hoe u een programma voor data governance opzet, op maat voor uw eigen organisatie en leert u een data governance strategie te ontwikkelen.

Wat leert u tijdens de training Data Governance in de praktijk?

Tijdens deze training leert u hoe u een data governance programma in uw eigen organisatie opzet en levend houdt. Ook leert u hoe u zich kunt voorbereiden op een audit van een toezichthouder.

 Na de training kunt u:

 • Meten hoe volwassen het datamanagement in uw organisatie is;
 • Een programma en strategie voor data governance opzetten;
 • Zorgen dat medewerkers overal in de organisatie actief data verbeteren;
 • Data governance inrichten zodat het aantoonbaar is voor managers en toezichthouders;
 • Een strategie voor data governance ontwikkelen, waar u vervolgens meteen mee aan de slag kunt in uw organisatie;
 • Uw waarde voor privacy, security en architectuur binnen de organisatie uitleggen.

 

Bekijk het programma voor deze tweedaage training

DOWNLOAD DE BROCHURE

Voor wie is deze training geschikt? 

Iedereen binnen de organisatie die actief betrokken is bij het managen en verbeteren van data.

Denk hierbij aan functies als:

 • data-architecten
 • consultants datamanagement
 • managers business intelligence
 • privacy officers
 • data scientists
 • data-eigenaren
 • datastewards

De training is geschikt voor organisaties van 150+ medewerkers.

Trainer uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door Mirjam Visscher. Mirjam is niet alleen trainer maar werkt ook als gastdocent bij de opleiding MBA Big Data Analytics bij de Haagse Hogeschool en als consultant data governance bij PGGM. Zij heeft als implementatiemanager data governance ruime ervaring met het inrichten van data governance bij verschillende organisaties. Met die ervaring leert zij data stewards en data-eigenaren om zelf te zorgen voor hun data. Ze begeleidt hen bij het schrijven van definities, datakwaliteitseisen en dataovereenkomsten en zij leidt hen op om hun rol goed te vervullen.

De kern van haar aanpak bestaat uit waardering voor wat er al goed gaat en bouwt daarop voort om het nog beter te maken. Haar instructies zijn toegankelijk, concreet en makkelijk toepasbaar.

Praktische informatie

De cursusdagen zijn van 9:00 tot 17:00 uur op onderstaande locaties, vanaf 8:30 uur kunt u al terecht voor een kopje koffie. De opleiding Data Governance in de praktijk wordt aangeboden op de volgende locaties:

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Routebeschrijving
Google Maps link

Fletcher Hotel Amersfoort

Stichtse Rotonde 11
3818 GV Amersfoort

Routebeschrijving
Google Maps Link

Ook interessant

Tip: Al onze trainingen worden ook Incompany aangeboden, dit kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers! Neem contact op met Laura Tjebbes via laura.tjebbes@heliview.nl of bekijk onze Incompany pagina voor meer informatie. 

Naast trainingen organiseren wij jaarlijks verschillende congressen binnen deze en andere onderwerpen. Onze congressen zijn voor eindgebruikers veelal gratis te bezoeken, bekijk de Congreskalender voor een actueel overzicht. 

Prijs en facturering

De deelnameprijs bedraagt € 1.595,- (excl. BTW) per persoon. Cursusmateriaal, verfrissingen en een lunch zijn inbegrepen in de prijs.

Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u een factuur. Het deelnamebedrag dient binnen 14 dagen en altijd voor aanvang van de training te zijn betaald. Ca. een week voor aanvang van de training ontvangt u per mail de laatste praktische informatie.

Bekijk onze inschrijfvoorwaarden

 

Aanmelden

Kies hieronder de datum van de training die u wenst te volgen:

Soesterberg
26 november & 3 december
Tweedaagse training
€ 1.595,-
Amersfoort
23 & 30 januari
Tweedaagse training
€ 1.595,-
Soesterberg
14 & 21 april
Tweedaagse training
€ 1.595,-