Incompany training: Datavisualisatie

Blockchain in businessDe hoeveelheid data die we tegenwoordig verzamelen is eindeloos, maar deze data biedt het management en andere besluitvormers van uw organisatie geen opzichzelfstaande waardevolle inzichten. Het menselijk brein is visueel ingesteld. Hierdoor is datavisualisatie een krachtig communicatiemiddel om data sneller te delen, te interpreteren en te analyseren. Het stelt uw organisatie in staat om veranderingen in het gedrag van uw klanten en de markt sneller te signaleren en hier op in te spelen.

Zinvol aan de slag met Datavisualisatie

Tijdens deze training leert u hoe u gegevens effectief visualiseert, zodat belangrijke resultaten niet aan de aandacht ontsnappen. U gaat zelf aan de slag met rapporten en dashboards zodat u leert hoe u de ontwerpprincipes het beste kunt toepassen. U creëert op deze manier betere stuurinformatie voor uw organisatie en voorkomt dat de verkeerde conclusies getrokken worden.

Wat leert u tijdens de training Datavisualisatie?

 • De voor- en nadelen van de verschillende datavisualisatievormen;
 • Het kiezen van de meest effectieve visualisatievorm om uw data inzichtelijk te maken;
 • Het effectief presenteren van uw gegevens zodat de ontvanger deze eenvoudig en snel kan interpreteren;
 • Het afstemmen van uw datavisualisatie op de ontvanger;
 • Het creëren van betere stuurinformatie;
 • Het voorkomen van onjuiste conclusies door verkeerde visualisaties;
 • De werking van onze visuele waarneming om het effect te maximaliseren;
 • Het voorkomen van valkuilen;
 • U krijgt tips voor krachtige management dashboards.

 

Bij onze incompany trainingen gaan we uit van de specifieke leerbehoefte van uw organisatie. Wij stemmen de training af op uw situatie, kennisbehoefte en niveau. Het programma kunnen wij daarom naar uw wensen aanpassen. 

Bekijk het programma voor deze incompany training

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die data sneller wil begrijpen en analyseren en op een effectieve manier wil communiceren.

Te denken valt aan functies als:

 • Analisten
 • Financials
 • Onderzoekers
 • Business Consultants
 • Informatiemanagers
 • BI-ontwikkelaars

Trainer uit de praktijk

De opleiding Datavisualisatie wordt gegeven door Michel Dekker, Partner en Oprichter Nova Silva. Michel houdt zich als één van de oprichters van Nova Silva voornamelijk bezig met het bepalen van meetwaarden (KPI’s) en ontwerpen van effectieve manieren om resultaten te communiceren (rapporteren & datavisualisatie).

 

De voordelen van een incompany training op een rij

 • Maatwerk
  Door het grote netwerk aan specialisten heeft Heliview een breed opleidingen aanbod waar u naast theoretische kennis vooral ook praktisch toepasbare kennis op doet. 
 • Koppeling met de praktijk en uw eigen ervaring
  We maken gebruik van herkenbare cases en praktijkoefeningen. We sluiten aan bij de gebruikte procedures en middelen van uw organisatie. Dit vergroot de toepasbaarheid van nieuw opgedane kennis in het werk.
 • Maximale flexibiliteit
  Incompany trainingen zorgen voor maximale flexibiliteit. De training vindt plaats wanneer het u het beste uitkomt. Doordat de training bij u op kantoor plaatsvindt, ontbreekt reistijd. Dit maakt het voor u en uw collega’s eenvoudiger om de training in te passen in het dagelijkse werkschema.
 • Snelheid
  We kennen geen lange voorbereidingstrajecten. De inhoud en het lesmateriaal van onze trainingsportfolio is het uitgangspunt. Er kan daarom snel geschakeld worden over maatwerk. In een paar weken tijd kan de incompany training al bij u plaatsvinden.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  Het uitgangspunt van onze incompany trainingen is alleen maatwerk daar waar nodig. Dit resulteert in een goede prijs-kwaliteit verhouding voor u.
 • Expertise trainer
  De expertise van onze trainers maakt het verschil. Zij komen allen uit het werkveld, zijn expert in hun vakgebied en worden zeer gewaardeerd in de manier waarop zij hun vakkennis en (praktijk)ervaring delen. Niet voor niets worden onze trainers in evaluaties gemiddeld met een 8,2 gewaardeerd.
 • Vertrekpunt voor teamsamenwerking en kennisdeling
  Een incompany training kan door u ingezet worden als vertrekpunt om als team op hetzelfde kennisniveau te komen. De hoge mate van interactie in de training bevordert de onderlinge band en de teamgeest. Dit creëert draagvlak om de uitdagingen in het werk gezamenlijk op te pakken.

Prijs en meer informatie

Vanaf €3975,- kan er al een 1-daagse incompany training bij u plaatsvinden. Indien u deze bijvoorbeeld met 8 medewerkers volgt, vraagt dit een investering van €497,- per persoon. 

DOWNLOAD DE INCOMPANY BROCHURE

OFFERTE AANVRAGEN

Of neem voor meer informatie contact op met Laura Tjebbes via +31 (0)76 - 548 40 15 of laura.tjebbes@heliview.nl.

Bekijk onze inschrijfvoorwaarden

 

 

Ervaringen van deelnemers van vorige edities:
achmea-400x400.jpg
Marcel de Brouwer
— Sr. bedrijfsanalist
Intensief, boeiend en van grote waarde door de interactieve aanpak.
Delta Lloyd
A. van Geene
— MI specialist
Hele praktische training, direct bruikbaar, prima sfeer.
van Lanschot logo.jpg
M. de Keijzer
— hoofd salesmanagement & Business Intelligence, Van Landschot Bankiers
"Toepasbaar, veel handvatten”
Spie.jpg
M. Zwaan
— manager innovation & technology
Energieke en richtinggevende informatie.
Parnassia Groep.jpg
R. Jette
— functioneel beheerder/ BI specialist
Lekker interactief en zeer interessant.
ABN AMRO
Marc Stet
— BPM consultant, ABN AMRO Bank NV
Theorie aangevuld met praktijkvoorbeelden, valkuilen en oefenen maken de training compleet. Praktisch toepasbaar. 2 dagen vlogen om”