Nieuws

Blog 15 augustus 2019

Kan de wereld nog draaien zonder AI?

Artificial intelligence kan een organisatie versterken. Het is echter in sommige gevallen lastig om in te zien waarom AI voordelen voor jouw bedrijf kan hebben? Of hoe het mogelijk is om AI toe te passen binnen een organisatie?

+ Lees meer
Trainingnieuws 04 juni 2019

AI: breng strategie en praktijk bij elkaar

Het afgelopen jaar heeft Ton Abelen, Consultant A.I. veel uitvoerenden, directies, managers en leveranciers gesproken. Wat blijkt, zowat iedereen heeft een eigen beeld van de (on)mogelijkheden van Artificial Intelligence. De een heeft een ‘uniek product’ ontwikkeld wat ook gewoon standaard op de markt te krijgen is, terwijl mensen uit de praktijk echt verdwalen in alle termen, opties en beloftes.

+ Lees meer
Nieuws 24 april 2019

Gebrek aan kennis over big data bij mkb'ers

Meer dan 6 op de 10 Nederlandse mkb’ers vindt big data niet relevant voor het functioneren van het eigen bedrijf. Bij het kleinbedrijf – bedrijven met 10 tot 20 werknemers – is dit maar liefst 75 procent en voor bedrijven met 20 tot 250 werknemers geldt dat grofweg de helft big data niet relevant vindt. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar TNO in opdracht van ABN AMRO onder 614 organisaties in het midden- en kleinbedrijf. 

+ Lees meer
Nieuws 26 februari 2019

Horizontale data-analyse maakt het verschil

Bij horizontale data-analyse – een van de belangrijkste trends op het gebied van digitale transformatie – worden de uit data verkregen inzichten ingezet voor een breed spectrum aan businessinnovaties. Digitalisering heeft geleid tot een ware explosie aan beschikbare klantdata waar waarde uit kan worden gehaald. Hiervoor moeten financiële instellingen beschikken over de juiste tools op gebieden als analytics, data mining en datavisualisatie. 

+ Lees meer
Nieuws 29 januari 2019

Het verschil tussen datavisualisatie en infographics

Een datavisualisatie wordt pas een infographic als de data zo wordt weergegeven dat er nieuwe inzichten ontstaan en een verhaal verteld wordt. Datavisualisatie is met name een krachtig communicatiemiddel om data sneller te delen, te interpreteren en te analyseren. 

+ Lees meer
Nieuws 17 januari 2019

Wat brengt data tot leven?

Alle organisaties kunnen concurrentievoordeel halen uit de analyse van data. Ze beschikken ook allemaal over grote hoeveelheden ervan. Alleen de vraag waar veel oganisaties mee worstelen: hoe krijg ik overzicht? 

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen