RPA voor procesprofessionals

RPA TrainingVoeg waarde toe aan uw organisatie met Robotics Process Automation

Continu schakelen tussen ERP & CRM systemen, verschillende databases én excellijsten om data van het ene systeem in het andere systeem te krijgen. Dit zijn tijdrovende handelingen waar de meeste mensen dagelijks op hun werk mee te maken hebben.

Robotic Process Automation zorgt ervoor dat deze tijdrovende en repetitieve werkzaamheden geautomatiseerd worden.  Hierdoor worden processen efficienter en effectiever en kunnen u en uw werknemers zich focussen op wat echt belangijk is: het toevoegen van waarde voor zowel uw klanten als uw organisatie.

Aan de slag met Robotic Process Automation

In deze tweedaagse training wordt u bewust gemaakt wat Robotic Process Automation (RPA) is en waar de toegevoegde waarde voor uw organisatie zit.

U leert in de training hoe u RPA kunt inzetten als middel om uw processen te verbeteren en u krijgt inzicht in de werking van RPA software.

Praktijkopdracht: ontwikkel uw eigen robot

U gaat in de training zelf ook aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen robot waardoor goed zichtbaar wordt hoe RPA software wordt geschreven, hoe eenvoudig het kan worden ingebed in de huidige IT systemen en hoe snel de software toepasbaar is in uw organisatie. Het op de juiste manier toepassen van RPA in de praktijk zorgt voor een kostenbesparing, foutreductie en proces optimalisatie.

Wat leert u tijdens de training RPA voor procesprofessionals?

Tijdens de training worden deelnemers bewust gemaakt van wat Robotic Process Automation (RPA) is en hoe dit ingezet kan worden als middel om processen binnen de organisatie te verbeteren en daarmee waarde te creëren in de organisatie.

Deelnemers krijgen inzicht en handvatten aangereikt om direct aan de slag te kunnen met:

 • Het herkennen van kansen om RPA toe te passen binnen de bedrijfsprocessen en het inzichtelijk maken van het RPA potentieel;
 • Inzicht in tooling om de implementatie van nieuwe geautomatiseerde processen goed in te richten;
 • Het structureel inrichten en borgen van processen rondom de inzet van RPA (denk hierbij aan compliance, risicomanagement, Business Continuity Management, control, governance);
 • Inzicht in mogelijke valkuilen rondom de RPA implementatie op het gebied van zowel mensen als processen;
 • Inzicht in de praktische toepasbaarheid van RPA software binnen huidige IT-systemen door zelf een werkende robot te ontwikkelen.

 

Voor wie is deze training geschikt?  

Iedereen binnen de organisatie die betrokken is bij het managen en verbeteren van processen en affiniteit heeft met de toepassing van ICT om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Denk hierbij aan functies als:

 • interne adviseurs
 • procesmanagers
 • managers bedrijfsvoering
 • proces-consultants
 • continu verbeter-consultants
 • R & D managers
 • business continuity managers
 • lean-coaches
 • projectmanagers
 • innovatiemanagers
 • business analisten
 • riskmanagers
 • dataspecialisten
 • business architecten

Trainers uit de praktijk

Jeroen Netze is naast zijn trainerswerkzaamheden werkend bij MLC en heeft als Business Architect een grote ervaring met het inrichten, veranderen en optimaliseren van processen, organisaties en systemen. Hij heeft een achtergrond in ICT en zoekt ook altijd naar de mogelijkheden om technologie in te zetten om organisaties beter te bedienen, optimaal de talenten van medewerkers te benutten en processen te optimaliseren. Jeroen is betrokken bij meerdere robotics-implementaties, waarbij hij niet alleen kijkt naar de functionaliteit, maar ook naar de impact op de organisatie, de processen, medewerkers en vooral de toegevoegde waarde die hiermee gecreëerd kan worden.

Joeri Both is naast het trainersvak werkzaam bij MLC en richt zich op het analyseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Voor de verbetering van processen heeft hij zich naast Lean ook verdiept in Robotic Process Automation. Joeri heeft ervaring opgedaan bij een grote internationale bank en is zowel daar als voor MLC betrokken geweest bij diverse RPA-projecten.

Praktische informatie

De trainingsdagen vinden plaats van 9:00 tot 17:00 uur op onderstaande locatie, vanaf 8:30 kunt u al terecht voor een kopje koffie. De opleiding RPA voor procesprofessionals wordt aangeboden op de volgende locaties:

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Routebeschrijving
Google Maps link


Fletcher Hotel, Amersfoort

Stichtse Rotonde 11
3818 GV Amersfoort

Google Maps link

Ook interessant

Tip: Al onze trainingen worden ook Incompany aangeboden, dit kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers! Neem contact op met Laura Tjebbes via laura.tjebbes@heliview.nl of bekijk onze Incompany pagina voor meer informatie. 

Naast trainingen organiseren wij jaarlijks verschillende congressen binnen deze en andere onderwerpen. Onze congressen zijn voor eindgebruikers veelal gratis te bezoeken, bekijk de Congreskalender voor een actueel overzicht.